cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Mudahnya buat duit

Salam sejahtera & salam 1 Malaysia....

Sedikit perkongsian utk para pembeli&peniaga online. Yang ni Cikna amik screen shoot dr 1 group dropship. Terus terang Cikna xsetuju dengan kenyataan dia ni.... NAK b'niaga biarlah jujur, komisen amik sikit2 sudahla.... Dahla Kat setiap barang yang dijual tu Ade keuntungan Kat kadar pos pun korang nak amik untung gak ke....

Untuk pengetahuan korang Kadar poslaju di semenanjung yang dibawah 500g ialah rm6 Dan kadar GST pula rm0.35 jumlah yang perlu dibayar ialah rm6.35 tapi Ade pulak peniaga yang tetapkan rm7 utk kos Penghantaran. Beza dalam rm0.65, banyak tu lepaslah 2btg lollipop Murah....

P/S : !!!....NAK berniaga biarlah jujur....!!!

10 ulasan:

  1. kalau x jujur, cm ne laa nk dpt hasil yg berkat kan cikna? aiiiii... manusia ni tau nak untung jee

    BalasPadam
  2. Setuju. Biar untung sikit, tapi berkat. Tak aniaya orang lain.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni kes nk cepat kaya la kot....'

      Padam
  3. habis tu kalau yang macam lazada ,zalora tu yang kos penghantaran nya sampai rm15 tu cemana pulak ye?/ada beza ke??kadang2 beli barang besar jari je tapi kos penghantaran 15 ringgit..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu kne tnye Lazada/zalora... Tp yg untungnye klu beli rm75 keatas leh free postagekn, ...;-)

      Padam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...