cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Kini Aku Kembali

Salam sejahtera & sa;lam 1 Malaysia......

Diam x diam hampir sebulan Cikna xm'jenguk blog. Bukannya Cikna merajuk ke hape cuma masa terlalu cepat berlalu dan banyak juga perkara yang berlaku. 

08/01/2015 = Pemberian bantuan 1 off RM100

12/01/2015 = Sesi persekolahan bermula

19/01/2015 = Abah admit wad kat Hospital Jempol
Asalnye abah cuma demam (siang ok, malam demam) hampir 4jam dirawat baru abah masuk wad, Cikna balik mummy je yg tunggu barang2 mmg dh standby awal. 3hari kat sini 3kali la katil abah bertukar. Asal petang je Cikna confrim g melawat duk rumah pun xde pe nk buat. Petang 21/01 Cikna g melawat cam bese,malam nye pulak dlm pkl10.30 dpt call abah kena transfer ICU ke Hospital Tuanku Jaafar, Seremban nak transfer ke Pilah dah penuh pulak. Air mata jgn cakap la masa ni memang senang sngt nk kua, perkataan ICU tu mmg menakutkan. Bergegas Cikna ke HJ semula tgk abah & ambil brng2 yang xdigunakan lagi, U know what, diaorg xbg mummy naik ambulans alasannye ambulans dah penuh, maunye xpenuh driver, doktor, MA, nurse, ketua nurse&abah dah standby dalam ambulans bkn ke waris mmg kena ade dlm ambulans  sekali, b'telagah jgkla dgn org kat sana sain borang baru leh naik skli.  Pukul 11.15pm baru ambulans bergerak. Pukul 1.30am mummy call bgtau abah ok masuk wad biasa je, mummy siap bgtau doktor kat HTJ siap marah2 kat doktor HJ dah tau sakit paru-paru berair kenapa dimasukkan lagi air, korang bayangkan misi kat HJ masukkan 4botol air sehari tapi siap pesan jgn bg abah minum air bnyk sngt, bkn bidang kita, kita pun dgr je la.....

22/01/2015 = Abah admit wad kat Hospital Seremban & Latihan Merentas Desa
2 hari kat sini adik yg dtg melawat (nasib baik dia kerja shift malam,tghri dtg melawat) kalau x mummy memang xmakan la jwbnye, bayangkan la HTJ ni de 8tingkat mummy lak xberani naik lif sorang2 nak naik tangga mau t'cunggap2. Petang 23/01 kononnye nak g melawat abah dgn si dia (nak g sowang2 xtau jalan) tapi abah kena transfer ke HTAN. Pkl 8.45am mummy call bgtau abah nak kena transfer ke HTAN dalam pkl3 so kitaorg tggu kat HTAN je, sebahagian barang adik dh bawa nk bawa mummy & abah xblh plak, Adik kerja malam, si dia kerja pagi sudahnya barang2 utk mummy kitaorang tinggalkan kat guard je nasib baik guard bertimbang rasa. Pkl9pm ambulans abah baru sampai, mummy bgtau driver&ambulans xcukup (SILA TAMBAH KAKITANGAN & KENDERAAN AMBULANS)

23/01/2015 = Program Merentas Desa Peringkat Sekolah

24/01/2015 = Abah admit wad kat Hospital Kuala Pilah
Setiap petang semesti la g melawat dari pukul4.30ptg hingga pkl7mlm, Mummy pernah tegur sorang doktor pelatih "Doktor kalau xtau panggilla doktor lain" mummy bukannya menidakkan tahap kecekapan&kepandaian dia cuma kesian tgk abah sakit sampai berdarah la katil abah "makcik, saya tau la kerja saya"mummy tgkkn je dulu bila xselesai jugak mummy bgtau kat doktor lain yang ada kat kaunter dia take over masalah selesai. "Doktor ni bknnye reti nak alas kain ke hape" see pndi jgkla nurse ni m'bebel bila dia kena tukar cadar. Salah siapa.....???

27/01/2015 = Abah kua wad......;-)
Alhamdulillah, keputusan darah abah melepasi tahap yg diperlukan. Cuma 24/02/2015 abah ade temujanji kat IJN pulak. Semoga abah cepat sembuh, Amin....

P/S : Sesi b'blogwalking & mengomen kini bermula.

10 ulasan:

  1. lama menghilang . hehehe.semoga abah cikna kembali sihat :D

    BalasPadam
  2. moge ayah cikna cepat sembuh ;)

    BalasPadam
  3. letihnye asyik pindah hospital jew..huhu
    dr. pelatih kene buang sifat ego, bukan ape kdg2 kite perlu kepercayaan dri dr. untuk rawat org yg kita syang..
    follow kat sini..
    jemput singgah blog sy =)

    BalasPadam
  4. sebulan..lama tu...sekarang cepat masa berlalu..sebulan pun tak sedar...

    BalasPadam
  5. Semoga ayahanda Cik Na pulih cepat dan dikurniakan kesihatan yg sempurna.

    BalasPadam
  6. Singgah tempat kita CikNa... bawaklah tapai apa2 yang patut yer.. kasi panas panas kuali tu ngeeeee....

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...