cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Awak2, Kita sakit...


Selamat pagi semua,

Dari sabtu lepas Cikna dah rasa lain macam, selalunya kalau tekak ni cam berpasir je esoknye mesti demam, tapi xdemam2 pun. Tang makan&minum bertambah2 mana taknye sentiasa makan sambil menghadap orang tersayang,huhuu....

Malam tadi sebelum tido, cikna bgtau 'si dia' esok klu rasa tak larat ingat nak singgah klinik amik ubat&time sleep je. Maklumla 2 hari kat rumah 'si dia' cikna boleh memasak, buat kerja rumah, basuh,sidai& lipat baju lagi.

Atas dasar istilah 'Monday Blues' lepas syuruk barulah cikna gerak, selalunya lepas subuh kami keluar sama2. Sebelum gerak 'si dia' siap pesan "jangan buat2 lupa singgah klinik amik ubat". Al-maklumla, Bini dia ni susah sikit nak makan ubat,.


Complete set....
Ubat batuk, ubat selsema, ubat demam/sakit kepala&MC

Sampai Palong cikna singgah isi minyak jap, hujan renyai-renyai la pulak. Dalam pukul 8.15pagi Cikna sampai klinik, orang ramai la pulak majoriti makcik,pakcik&polis pelatih pulapol.


Bayar singgit dapat nombor, agak2 yg no.1 datang pukul berapa ye...

Setelah 55minit menunggu, nombor cikna pun dipanggil tapi Mula2 tu kena  jumpa nurse buat ujian saringan dulu. Nurse tanya sakit ape, Cikna jawab sy selsema,sakit tekak,sakit kepala&batuk kalau demam sy xpasti. Sudahnye Nurse bagi thermometer yang kne buh bawah lidah, dan seperti dijangka Cikna xdemam pun sebab 37.3° je klu demam kena 37.8° ke atas. Nurse suh tggu jumpa doktor dulu. OK, cikna tunggu. 30minit tggu baru la nombor kena panggil semula,doktor cek tekanan darah lagi sekali... OMG cikna suspek darah tinggi, tekanan darah xsesuai dengan umur 140/85... Doktor suggest seminggu dua ni kalau dah sihat wat pemeriksaan tekanan darah semula dan jawapannye memang x la Cikna g,huhuu...
Doktor Tanya "hari ni masuk kerja" cikna bgtau belum lagi. Then the best part bila doktor tanpa berlengah terus keluarkan MC baru doktor tulis deskripsi ubat. Nampak je MC cikna pun terus je sihat,hehee...

2minit tunggu untuk amik ubat. Nampak ubat terasa pulak kelatnye kat tekak ni. Dah selesai semuanye, drive balik rumah, tuka baju terus berehat sambil menonton Ceria Popstar. InsyaAllah, nak blogwalking kat blog korang, tunggu ye...;-)

13 ulasan:

  1. selamat berehat lah cik na yek....
    nsb dpt mc... sellau kinik kerajaan pyh no nk bg mc

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la pasal, cikna nak time sleep je dibaginye MC tp xpe cikna terima...;-)

      Padam
  2. Selamat beristirehat, Cikna. Speedy recovery :)

    BalasPadam
  3. Semoga cepat sembuh..
    selamat berehat ye..

    BalasPadam
  4. Semoga cpt sembuh jaga mkan minum agar tekanan darah xtinggi.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amin&tq...makan minum nk kne jaga dh ni..

      Padam
  5. moga dh beransur sembuh ye cikna.. ni simptom2 kepanasan melampau kot ni..dgn keadaan cuaca skarang ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mungkin jgk la, kita plak jenis degil,huhuu..

      Padam
  6. ciknaaaaa..da sihat ke belom tuuuu

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...