cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Sambal Ketam Merecik sedap



Salam sejahtera & salam 1 Malaysia.

Holla mommies2&daddies2 sekalian, dah ade menu untuk makan tengahari tak. Ok entri kali ni cikna nak Share resepi yang amat mudah,sedap&murah. Bahan yang berasaskan Ketam, bestkan makan Ketam ni,febret cikna ni. Jom kita explore macamne nak cara-cara nak buatnye...

Resepi Sambal Ketam

Bahan-bahan
2 ekor Ketam
Seulas bawang merah
Seulas bawang putih
Sebiji bawang besar
2sudu minyak masak
2senduk cili kisar
1sudu sos cili/sos cili thai
Sesudu gula
Garam secukup rasa

Panaskan minyak kemudian tumiskan bawang putih dan bawang merah sehingga naik bau. 
Masukkan cili kisar, sos cili, gula  dan garam.
Masukkan Ketam, dan bawang merah
Sedia dihidang.

P/S : Selamat mencuba dan semoga Berjaya.


14 ulasan:

  1. merecik laa cik na smpi ke sini ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa....jemput mkn ye anies...;-)

      Padam
  2. mkn ngn nasi pns mmg tak hingat dh...bkn kata mil lalu, laki lalu pun tak pasan hehehhe

    BalasPadam
  3. SEDAPNYA AYAM MERCIK PANDAI CIKNA MASAK

    BalasPadam
  4. sedapnya baru je semalam makan ketam masak lemak cili api nyum nyumm

    BalasPadam
  5. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    BalasPadam
  6. sdp suka sgt ketam selalu msk smbal biasa tk de + sos cili thai. nti boleh try :)

    BalasPadam
  7. Mcm masak sweet sourlah Cikna .....sure membuka selera ni

    BalasPadam

  8. hi..follow done..

    hi..jalan2 singgah sini...jemput singgah sini, jangan lupa join sekali untuk menangi set Skinfood bernilai RM200 :)

    http://www.yayacendana.com/2016/08/skinfood-worth-rm200-set-korean-beauty.html

    BalasPadam
  9. salam..
    hi cikna =)

    wahh sambal ketam..xpernah rasa lagi..buatkan yaya satu..hehe

    BalasPadam
  10. Assalam. Sedapnya ketam . merecik ayaq lioq nengok gambaq tapi saya takleh makan ketam nanti merecik miang gatal2 allergy. huhuhu

    BalasPadam
  11. mmg nampak pun dah merecik.. hehehe

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...