!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia Ad

Ke Jakel Senawang Kita

Salam sejahtera&salam 1 Malaysia.

Alhamdulillah, ptg khamis abah dah boleh kua wad... Seminggu jugakla abah kena tahan wad.
Atas arahan mummy, cikna inform dalam group wasap mummy suh anak2 dia balik tengok abah. Petang rabu tu kakcik(adik) dr KL sampai dulu. Abang2, kakak ipar&anak sedara sampai 12.30tgh malam dr Penang. Diaorg naik sebijik kete je(innova) jimat sikit maklumlah minyak tengah mahal...;-)

Malam khamis tu tengah siap-siap nak makan malam tiba-tiba abang long jerit suh tengok berita jam 8, rupa-rupanya pembukaan Jakel&Ariani kat senawang. Ok weekend ni kita g...;-)

Seawal jam 9.30 kami bertolak, Pahang - N.Sembilan lebih kurang 1jam 45minit je. Family kitaorang memang suka berjalan, kiranya family trip la ni
Puas pusing cari parking, dengan parking kena curi sudahnya kami park kat dalam kawasan MYDIN je, lain kali kalau orang dah bagi signal tu tolongla jgn butakan mata k...!!!

Masuk je JAKEL, nauzubillah dengan orang ramai cam semut dapat gula. 

Setiap tingkat kita orang g (naik lif OK). Sudahnya tak beli ape pun. Dengan staf yang suka mengekor&memaksa.Dan paling sakit hati boleh plak dia mengutuk cikna depan-depan... cikna pun ape lagi naik angin gak la  "ni la susahnye b'cakap dengan orang xpaham bahasa melayu, dah jom balik....!!! Happy hour jakel offer Pucci RM60 sepasang, OK harga sama cam KL je kebetulan cikna Ade beli gak pucci ni kat online RM52 je siap include postage lagi.

Masuk Ariani pun camtu gak sudahnya kua dengan tangan kosong. Cuma cikna perasan kat Ariani Ade sale 3helai instant RM50 je.

Sebelum balik kami singgah makan kat Texas chicken,Senawang Gateway(gara-gara Ayam besar&free refill air) Cikna, kakcik&anak sedara menggila refill air dekat 5kali jugakla kami ulang. Ais pun free tau...;-)

Sampai je kat Bukit Putus kami singgah g amik air bukit, air dia memang jernih& sejuk cam dalam peti ais.
Papan tanda yang menginsafkan
"Tolong jangan buang sampai di sini,terima masih"
"Air nak bersih, tempat mesti nak bersih juga"

Abang long punya la xcited cam dpt ketul emas....;-)
Abang long punya excited mmg lain macam kot, macam dapat ketul emas'

23 ulasan:

  1. syioook nyopping hehe masuk jakel..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tapi xbeli pape pun, kat KL lg puas hati kot...;-)

      Padam
  2. Nilah pasalnya Tok Ti datang ke Senawang hari tu ye Cik Na...Hakak jarang pergi Jakellah Cik Na. Nak cari baju ela pun tak berapa nak selera sekarang ni hihi....

    Seronok dpt family kaki jalan ni, ada geng nak soping!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aah, pelancaran jakel&Ariani... Cikna pun jarang shopping kt jakel ni pun kbtln je...
      Rasanya family cikna semua kaki jalan,huhuu... Smpi 1 tahap mummy ckp aiman(anak sedara) menurun cikna klu bab b'jln2 ni...;-)

      Padam
  3. Ramai betul org pakai pucci skrg ye.. Lea jerk tak minat sbb kain licin.. Kalau pucci kain bawal ok la.. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. rasanya bkn pucci kain bawal tapi kain cottonkn. xctly ade je kain cotton corak pucci tau..

      Padam
  4. moga abah cikna terus sihat yea....eeeh bestnye dapat air sejuk....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amiin, xlarat dh tgk abah kua masuk wad.... Air bukit ni mmg sejuk sedap je mengalir kat tekak ni...;-)

      Padam
  5. Dengan staf yang suka mengekor&memaksa.


    kalau sy pun lemas jg mcm ni... mcm laa kita ni jahat sgt

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tau xpe... Dh kata nk tgk2 je pastu mengekor bila xlayan mula la mengutuk DLM bahasa dia...

      Padam
  6. moga ayah cikna cepat sembuh, ameeen 😄

    BalasPadam
  7. bace entry nie baru teringat, kain untuk raya tahun nie tak cari lagi.. huhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kalau suka baju tempah baik cari skunk takut nanti tukang jahit xmau buat. Baik beli baju dh siap je lg mudah...;-)

      Padam
  8. get well soon ayah cikna. Saya singgah dan follow blog cikna ya? jemput melawat ke blog saya kalau berkelapangan :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq ye... InsyaAllah cikna dh kesana&follow awk...;-)

      Padam
  9. semoga ayah cikna sudah sembuh ... klu dah ramai org , nak shopping mmg x de mood . tak selesa ...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amiin,tau xpe bila dh crowded mmg xselesa blm de bau2 xtra g...;-)

      Padam
  10. sekali tgok td ingatkan negara mana. hehehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Opss, sory xfaham ape yg awak mksdkn...'

      Padam
  11. Jakel best kalau pergi time promosi. hehe Tak sangka pulang layanan diorang mcm tu. staf baru kali.. Hna suk jakel sebab dirang tahu sebut ja kain itu ini terus di bawa ke tempat kain tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Cikna mmg dh lama target kat pucci, ingtkn kot la happy hour dpt harga best rupanya sama je ngan harga promosi hjng thn ritu,.. Kuciwa...;-(

      Padam
    2. Harga xbest, layanan staff sungguh menjengkelkan...'

      Padam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...