cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Resepi Cornflakes Madu Paling Mudah

Salam sejahtera & salam 1 Malaysia.

Hari ni sesi pembelajaran hanya di isi dengan pembikinan Cornflakes Madu. Dan ini lah bukti betapa mudahnya pembuatan cornflakes tersebut sebabnya anak-anak murid yang buat kami hanya memantau je.

Jom kita tengok macamna nak buat, buat jangan tak buat ye anak murid cikna pun boleh buat ni weyhh....


Resepi Corn flakes Madu

Bahan-bahan
-Corn flakes 1Kotak
-Madu 3cawan
-Gula 1cawan
-Mentega 1cawan

Cara-cara
- Panaskan periuk masukkan mentega sehingga cair 
- kemudian masukkan gula dan madu sehingga sebati 
- kemudian masukkan cornflakes gaul hingga sekata
- Masukkan ke dalam cup
-Bakar selama10m 
-Hias mengikut kreativi anda

SELAMAT MENCUBA, INSYAALLAH BERJAYA.....;-)


8 ulasan:

  1. mmg paling mudah, paling sedap pun iya jgk

    BalasPadam
  2. Perghh kuih conflakes paling sedap bila raya menjelang, tapi selalu failed bila buat..

    BalasPadam
  3. Ramai yang suka cornflakes . kalau buat pun tak payah . easy A to z hihi ..

    hai salam kenalan dari emma . saya comeback untuk blogging . Jom follow saya . i'm done follow you . banyak story emma share kan seperti ni :-

    Tak sia sia rajin tag dan share . So ni reward yang kekma dapat .

    http://emmadianastory.blogspot.my/2017/06/vanitymirror-cermin-ajaib.html?m=1

    BalasPadam
  4. salam cikna..
    ui sedap nyer cornflakes..meh sni kitt
    hehe

    BalasPadam
  5. ada lg x cikna? nk dtg raya ni hahaha

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...