cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Sweetnye awak ......;-)

Salam sejahtera&salam 1 Malaysia,

  Masa raya haji ritu si dia dah b'kenalan dgn family sebelah Cikna so kali ni turn Cikna pula b'kenalan dgn keluarga si dia. Apa lagi jom kita balik kg.....;-)

  Petang semalam dlm pkl3 kami (si dia,cikna, FIL&MIL) bergerak ke Felda lakum, rumah tok&tokwan si dia. Kg. MIL dekat je dlm 2jam dh sampai. Klu kg FIL dekat 10jam bawu sampai kot nun di langkawi sana....;-)

  Family MIL mmg peramah, Cikna malu tp try jga buat2 xmalu, Siap ckp "Tok kami nak duk seminggu" Sib baik tok jawab "alhamdulillah,tok lagi suka" korang bygkn klu tok kata "masyaAllah, lamanye" malu giler kot,hahaa...

  Pastu perasan ade sepupu si dia yg comel2, Sib baik masa kami singgah pasar malam Cikna t'gerak hati nk beli pop corn "sdhnye tok wan,mak2 sedara yg habiskan,hehee.....

   Biasala budak2 nk b'ckp malu sdhnye asal Cikna kua bilik mesti dpt surat.

Diaorang punya angkara

Abang long, sayang kakak fazalina(Kak long) sayang banyak ke sayang sikit.
Abang long sayang kakak fazalina.

Kami kat sini sehari je sbbnye Cikna&sidia keroje xleh lelama, sudahnye lps mkn tghri kami gerak balik.... Special utk cucu baru merangkap pengantin baru tok masakkan laksa pusing, laksa rendam+kuah ade 2 version.... Cikna semestinye terkam laksa, 2 2 jenis laksa Cikna mkn 2 2 jenis kuah Cikna rasa, padahal jumaat ritu mummy bawu wat laksa Penang....;-)

Sebelum balik adik2 sepupu si dia tanya lagi kali ni face 2 face bkn lagi by surat layang. "Kak long, abg long suka Kak long bnyk ke sikit"  "eyhh,soklan awak utk alongkan so awak kena tanya along sendiri k," kat situ jgk diaorang tanya kat dapur b'saksikan sedara mara tok, tok wan, MIL,FIL, mak ngah, pak ngah, mak lang, pak lang, pak tam, maksu... Si dia menjawab "along, sayang Kak long banyak sangat, seluas lautan" huwaaaa,nak lari masuk bilik, sekali dia jiwang merintun Jiwa kot,huhuu...;-)

Malu giler weyhhh......*_^

17 ulasan:

  1. wahh sweetnyer., sidia tu saper ? ;p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Encik suami,huhuu.....;-)

      Padam
    2. Wak pun untung gak ade isterikan.....;-)

      Padam
  2. alolo..
    pandai ye :)
    mmg suwit sgt la cikna.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kan..... Klu diaorg xpndi menuliskan bagus,huhuu.....;-)

      Padam
  3. alhamdulillah moga awak disayangi dan dilindungi sentiasa... yaang comel n sweet tu awak tau x?

    BalasPadam
  4. alolo sweetnya masing-masing ... siap love lagi :)

    BalasPadam
  5. hihi..budak2 sekarang...
    pndai sgt..melucukan..tp sweet..hehe

    BalasPadam
  6. Alhamdullillah semoga kekal hingga Jannah...
    suka benda2 sweet ni.. faiiza follow yer..

    ader mase folow2 la blog baru kiter..
    http://faiizaonfleek.blogspot.my/

    BalasPadam
  7. alhamdulillah ... pengakuan ikhlas tu ...

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...