cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Tesco cawangan Bahau kini di buka

Salam sejahtera&salam 1 Malaysia.

  Cikna masih dalam mood bercuti lagi. Seawal jam 9.30pagi Cikna&abah keluar ke bandar. Banyak benda nak diuruskan bayar bil2, selesaikan mslh astro, g beli brng dapo, uruskan perut kami xlarat nak balik masak. Mummy xdpt ikut sbb jiran kenduri, en.somi pun sama ade kerja katanye nak tengok2 ladang dgn pak mertua.

  Lokasi pertama kami ke Pasar pagi di Bandar Seri Jempol,N.9 motif di sini cuma satu je nak cari sayur kampung iaitu daun susupan(macam daun semalu tp xb'duri dan boleh dimakan). Pastu boleh plak terjebak ngan promo buah duku langsat 4kg rm10 Cikna grab 8kg sebab ade 2rmhkn kang kocik lak ati motuo xdapek duku langsat...;-)

  Selesai kat situ kami gerak ke Bahau, kebetulan nampak signboard 'Tesco kini di buka' apalagi lencong ke sana la kejap
  Launching pun brng mahal je, sdhnye Cikna&abah just window shopping je. Jalan2 kat sekitar tu t'nmpk kedai kasut niat dihati nk tgk2 je, Ade plak offer yg meruntun kalbu ape lagi grab la 3psng kasut buat g kerja.(next n3 kita cerita)

  G kiara cari budak astro minta dia selesaikan masalah yang melanda kat rmh kami. Baru ni abah tgk tv, nk g mandi abah tutup pastu buka balik xmenyala pape pun astro pun xde pape, tuka plak tuka tv lain pun sama je. Sudahnye dia suggest tutup astro then apply yg baru siap ade promo bulan2 less 50% gila ko xgrab.. Masa tu jgk Cikna g pjbt pos settlekn bil2 then call astro bgtau xnk guna astro dh tp bln dpn bayar free2 je sbb mmg syarat diaorang kena bg notis sebulan.

  Masalah settle hati banyak senang kami g makan then g econsave beli brng dapur. 
Balik je rumah mak bising2 'laki hang cari tadi, mak ti ajak g bahau' pdnla call xb'angkat lupa plak hp en.somi problem.

Haa, apalagi bergegas la kita masuk rumah, mandi, solat, kemas brng, kemas baju ti kena tinggal plak.
Pkl3 ke Bahau lagi,kami terus g repair HP en.somi dulu sudahnye kena tuka software total skli ngan upah kena rm35 tp kena tggu 2jam, sementara tggu hp siap kami g Tesco dulu mak ti ajak cuci mata ti bolehla b'tuka2 cerita ngan org kg ape yg best kat tesco. 

Sudahnye kami cuma beli roti, pau&karipap frozen buat bekal en.somi g kerja pagi tadi.

Cikna request nk drawer ni sbb sng nk letak TV, dlm box tu nak buh novel tp en.somi cakap xcantik tggu gaji kita beli meja TV....;-(

Kami g kedai hp td semula, bad news screen plak kena tuka...rupa2nya screen&software b'masalah kopak duit en.somi rm140. Malas nak tggu ti dh siap bawu amik smla xnk la suh wat cpt2 ti hasil menyakitkan hati kbtln esok Cikna nak ke bahau lagi bawa mummy lak tgk2 Tesco. Mummy Mengelisah dh 2mggu x g jln2 sllunye tiap2 mggu msti kami g jln2 sbb kami 1 family mmg kaki jalan even abah yg b'tongkat pun bawu ni lepas ke KL&Nilai.

P/S : Bila dah ade family baru ni semuanye kena layan sama rata. Mummy dapat mak ti pun dapat.....;-)

16 ulasan:

  1. Syok la dapat cuci2 mata tengok tesco baru

    BalasPadam
  2. Syok la dapat cuci2 mata tengok tesco baru

    BalasPadam
  3. Tesco baru biasa ada sale...syokkk

    BalasPadam
  4. CT rasa tesco barang mmg mahal laa.. Mydin je yang best =D

    BalasPadam
  5. susupan tu kami panggil pokok tangki . rasanya mcm petai sikit kan dan ada pelampong ...

    BalasPadam
  6. Padat betul hari Cikna. Tesco memang barangnya agak mahal. Certain promotion je baru betul2 berbaloi.

    BalasPadam
  7. memang kena layan sama rata.nanti ada yang kecik hati.

    betul apa yang encik suami cadangkan tu,beli meja tv terus.bubuh tv kat drawer gitu,tak sesuai.

    BalasPadam
  8. Cikna orang nogori rupanya ;) , dah kawin ni memang kena adil, mak mertua pun macam mak kita sendiri kan

    BalasPadam
  9. tempat nama bahau pun kita tak tahu kat mana.. huhu... (teruk kan..)

    BalasPadam
  10. bets la orang bahau- dah ada Tesco dengan dengan rumah

    BalasPadam
  11. Thanks aite sebab datang singgah ke blog dorsett pink

    BalasPadam
  12. betul la kata suami ... beli rak TV terus bila dah gaji :)

    BalasPadam
  13. senang org bahau x yah gi jauh2 utk membeli belah

    BalasPadam
  14. beli rak tv terus j la cikna
    nasib ddk dekat kan.
    blh la layan samaa rata..

    BalasPadam
  15. Senang nak beli barang lepas ni. Dah ada banyak pilihan :)

    BalasPadam
  16. lepak tesco jap sambil follow sini ye...

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...