cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

The Liebster Award

                                
Hai & morning all, Haritu PHA IS ZARA & ANISZZ ade tag Cikna berkenaan "THE LIEBSTER AWARD". So ini lah jawapan dari Cikna,huhuu..... Memandangkan korang dah tag so Cikna cuba la buat sebaik mungkin, Cikna terus buat 1 entri je ti kalau buat 3 entri kne tag 33orang pulak(terasa seksa di situ). English Cikna xde la excellent sangat sebab tu Cikna prefer guna bahasa melayu & english broken.........;-)

Soalan dari PHA IS
1. komen berkenaan blog Hikayat Budak pening ni?
    - best, banyak n3 yg berguna.....
2. hobi korang waktu lapang?
    - tengok tv 24jam, baca novel yg jiwang2
3. ciri2 pasangan ideal?
    - JUJUR, BIJAK, BERIMAN
4. tetiba korang dapat duit sebanyak RM5juta. apa yg korang akan buat dengan duit tu?
    - shopping, shopping, shopping ( kena habiskan cepat2 ti LHDN cari,huhuu...)
5. siapa yang selalu jadi ikutan/rujukan korang dalam dunia blog?
    - blogger2 yg berjaya....
6. warna kegemaran dan kenapa?
    - Pink in my heart (Cikna kan gugurlz....)
7. describe diri anda?
    - Simple person, xsuka senyum tapi suka gelak
8. berapakah berat badan korang sekarang? (tak de paksaan untuk jawab, just nk tahu korang berani jawab dengan jujur or tak dgn soalan ni)
    - 50kg je......;-) 
9. bnda yg paling tak suka bila blogwalking?
    - keluar iklan H12.....;-(
10. perkara yg paling nakal yg korang pernah buat?
    - Banyak sngt kot, form4 Cikna pernah dptkan markah addmath '0' sebab nak tukar sekolah dan akhirnya berjaya....;-)
11. perkara yg boleh membuatkan korang menangis?
     - Tgk crte sedih@baca novel yg sedih, confirm bercucuran air mata

Soalan dari ZARA NURHAIDAH

1.       described yourselves
- Simple person, susah senyum tapi suka gelak, xsuka benda yg remeh temeh, sporting rasenye..., :-)
2.       your favourite subject in high schools ?
- English sebab cikgu tu suka bg hadiah.......;-)
3.       what is your first job ?
- Kerja kilang sebab lepasan SPM senang dpt 
4.       do you ever learned tae kwon do, silat, karate ?
- Silat sebab kena paksa tapi sempat belajar bunga je la, Cikna pindah sekolah
5.       what is your first type of handphone ?
- Nokia 3315 gna duit biasiswa STPM, sowi KPM......;-)
6.       are you a driver ? just got license or just register a classes ?
- Yup, i'm good driver...... :-)
7.       if you got sponsore for holiday trip, where would you wish to go ?
- 1 world la, alang2 dah ade nak sponsore kan.... :)
8.       what is the most thing you always do before going to sleep ?
- Tutup mata....... :)
9.       what is the type hijab you mostly wear ?
- Xkisah pakai semuanya tapi bukan jenis yang meriah macam mak datin,huhuu
10.   what kind of sport you like ?
- Xsuka kot sebab nanti letih........;-)
      11.   Your favourite tv show ? 
     - Running Man,  
Soalan dari ANISZZ  ANNISA :-
1. Why did you start blogging ?
    - Januari 2014
2. What your favourite colour ?
    - Confrim la PINK baru nampak gugurlzz
3. Do you like reading? list fiction book you like..
   - Reading ni mmg febret nak2 novel cintan cintun & newspaper.
4. What thing annoyed you much?
   -
5. You cry when......
   - bila sedih
6. What do you dislike about blogging?
   - keluar iklan H12, betul2 m'ganggu.
7. How many your current follower now?
  - 2++
8. What your favourite food?
   - Of coz laksa penang
9. Which state are you from?
    - Pahang
10. What the best place in your state?
     - Gambang waterpark
11. When is your birthday?
     - 13.6 (present jgn lupa ye....)

Soalan dari Cikna yang perlu dijawab dengan sejujurnya.....;-)
1. Nama sebenar(per i/c)
2. Pekerjaan sekarang & cita2 korang masa dolu2
3. Ape perasaan korang masa tengah menjawab ni
4. Ade pape fobia x, kenapa
5. Warna yang paling xsuka, kenapa
6. Macamna korang release tension
7. Perkara paling hebat yang pernah korang buat
8. Tempat yang korang nak sangat pergi, kenapa
9. Blogger yang korang nak jumpa
10. Describekan blog korang sendiri
11. Pendapat korang mengenai blog Cikna

Senarai nama yg ditag :-

P/S : Kpd yg ditag lps jawab tolong tinggalkan link korang kat ruang komen ye, kalau xkena tag pun blh jawab kira kita dalam sesi perkenalan, sila2kanlah menjawab ye,TQ........;-

15 ulasan:

  1. jawapan slumber je.. hahha..
    apa buat sebelum tidur : tutup mata
    u cry when : bila sedih..
    hahahahaha..

    besday dah nk dekat tu..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Slumber itu stylo......;-)

      Present bday 1,

      Padam
    2. errr.. errr.. heheheh

      Padam
  2. thanks tag sis . newbies rupanya . selamat datang ke dunia blog .

    BalasPadam
    Balasan
    1. sama2 dh jwb bg link smla ye.... yup newbiess, heheee,tq sis...;-)

      Padam
  3. cikna jawab selamber n simple..hehehhe.. suke2.. thanx a lot cikna sudi jawab.. dapat tau cikna asal mne kan..hihi.. ehem bfday dh dekat nie..hihi.. kite geng sebab suke novel..hihi.. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Slumber itu stylo,huahahaa.... bday dh dekat umo pn makin meningkat,huhuu.... leh g pesta buku sesama(novelicious).....;-)

      Padam
  4. CikNa. Kita geng! Suka baca novel jugak hihi. Anw,dah jawab soalan cikna;

    http://eyranasrin.blogspot.com/2014/05/liebster-award-1.html?m=1

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yeahh, jumpa lagi geng novelicious...........;-)

      tq ye Zuhairah......;-)

      Padam
  5. Assalammualaikum...cikna,

    mselim3 tgh draf.. insaallah tgh menjawab.. tungguuu..

    mselim3

    pls: thanks tag mselim3

    BalasPadam
    Balasan
    1. Link :
      http://mselim3.blogspot.com/2014/05/jawapan-liebster-award-oleh-mselim3.html

      Padam
    2. Wslm,trma kasih coz sudi m'jwb..... Cikna dh baca.....;-)

      Padam
  6. done..;]

    http://nazirahnyerr.blogspot.com/2014/05/the-liebster-award.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq Nazirah coz sudi m'jwb soklan Cikna tu......;-)

      Padam
  7. http://lifeisgreatwithme.blogspot.com/2014/06/the-liebster-award-2.html

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...