cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Resepi Cheese Cake Simple

Salam sejahtera & salam 1 Malaysia

Hai all pe kabo kome2 petang ni, panas betul cuaca skunk ni kan. Jom pekena ABC......;-)

Sebelum pekena ABC jom kita layan CHEESE CAKE STRAWBERRY dulu ye. Korang ingat lagi x, kes Cikna KEMPUNAN CHEESE CAKE. Nasib baik ade member yang baik hati bagi resepi yang suder duper simple, disebabkan resepi ni simple sesangat, 3 kali dah Cikna buat tau. 

RESEPI CHEESE CAKE
Sebiji telur Gred A
2sudu tepung gandum
100gram plain yogurt
150gram cream cheese
1sudu oren sunquick/lemon

CARA PENYEDIAAN
Satukan semua bahan ke dalam blander@mixer selama 10minit.
Lanserkan planta ke dulang pembakar dan bakar pada kadar 150 selama 40minit.
Masuk dlm freezer, klu xsabo blh je mkn time tu
Dah siap, hiasla mengikut kreativi anda. 

TOPPING
Memandangkan cheese&yogurt ade lebih so tambah lagi 2sudu kordial strawberry, cikna mixedkan selama 5minit, curahla atas cheese cake tadi then siapla CHEESE CAKE STRAWBERRY

5 bahan utama

Dah siap blander, lanserkan planta ke dulang pembakar

Masak dah ni, kita potong2 dulu ye...

Sedia untuk di ngap......;-)

P/S : SEMOGA BERJAYA, klu rasa adunan ni sikit korang bolehla doublekan bahan2 yang dah Cikna nyatakan di atas, SELAMAT MENCUBA.......;-)

29 ulasan:

  1. Apsal nampak mcm sedap je..? :p

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sebab rasa dia pun sedap,hahaa...... Suh la wife buatkan baru tau.......*_^

      Padam
    2. Wife pun xde, nak suruh sape buat plak..? Meh pos sini sket.. :p

      Padam
    3. Sayunya Cikna dgr, wife xde sndri bikin la..... Kalau pos takut basi pulak

      Padam
  2. cikna..x kan tayang je kot.... ;-)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tayang dulu kasi air liur leleh, nak pos basi lak nanti.....*_^

      Padam
  3. meriahnyaa cheesecake cikna ^^

    BalasPadam
    Balasan
    1. cheese cake balas dendam ni nani......;-)

      Padam
  4. okay, mana nak cari ciskek malam2 mcm ni? terliur plak. hikhik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Buat sndri je Aisha, modal pun under budget ni....;-)

      Padam
  5. wah..warnanya tu memancor..heheheh..sedap nih..

    BalasPadam
    Balasan
    1. memancor ke, tu yg buat menarikkan....

      Padam
  6. Nak try laa pasni heeeeeeeeeeee

    BalasPadam
  7. Simple jer....tapi nampak macam sedap. Boleh cuba ni

    Regards,
    Yana (^^,)

    BalasPadam
    Balasan
    1. yup, simple je.... cuba jgn xcuba.... semoga berjaya k.....;-)

      Padam
  8. semoga berjaya?? takkan berjaya punya... pandai makan jer saya ni... nama nak buat... hmmm sedih lah... cantiknya kek tu....

    BalasPadam
    Balasan
    1. Xcuba xtau, kn org kata usaha tu tangga kejayaan.... xmo sedih2x jom kita cuba ye......;-)

      Padam
  9. eh,senang jer rupanya nak buat cheese cake ni.ahah,boleh try hujung minggu ni.

    BalasPadam
  10. saya pernah wat cheesecake dulu. tapi jadi pedas! sebab banyak sangat lemon. hahahhaa... menyesal betul.. sobs. terus xnak buat dah

    BalasPadam
    Balasan
    1. Aikkk, camne letak lebih lemon leh jdi pedas bkn jd masam ke amy......'???

      Padam
  11. Assalammualaikum and Hye :)
    Saya sedang mencari sponsor :)
    Tiada syarat dikenakan :)
    Sudi tak nak sponsor? :)
    Sebarang detail bolehlah ke blog saya http://sweethotlovers.blogspot.com/2015/03/pencarian-sponsor-contest-wear-it-right.html :)
    Jika sudi, sila komen di entri tersebut. Syukran jiddan. :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Sorry baru terperasan, nk sponsor boleh je next time email je eyhh....'

      Padam
  12. mudahnya wat cheesecake ...dtg melawat..

    BalasPadam
  13. woaaaah blend je ? memang senang yang tramat ni.. ehehhee..

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...