cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

e-Penyata Gaji & Laporan

Petang ni tiba2 teringat nak cek penyata gaji padahal gaji dah habis,huhuu.... First cikna g ke laman web ANM, dah selesai sign in, ini yang cikna nampak  "Selamat Datang,-------- --- ------ Anda kini mendaftar masuk sebagai Pegawai Dengan Peranan Pusat Pembayar Gaji, Pegawai Dengan Peranan PTJ Membayar". Maknanya permohonan cikna bulan lepas dah diterima(cikna boleh tengok semua slip Cikgu&Staf tau). Setiap 3bulan kena review.

Jom kita review cara-cara semak penyata menggunakan sistem "E-PENYATA GAJI&LAPORAN"

1) klik disini  http://www.anm.gov.my/

2) Pilih&Klik pada perkataan "E-PENYATA GAJI"


3) Kepada yang belum pernah mendaftar, sila klik "PERTAMA KALI MENDAFTAR" dan lengkapkan segala butiran diri dan klik "OK"
4) Kepada yang telah mendaftar, cuma perlu masukkan no. kad pengenalan dan kata laluan pada ruang yang berkenaan dan klik "DAFTAR MASUK"
5) Klik butang "SENDIRI". Kemuadian korang bolehla pilih tahun dan bulan yang korang nak pastu klik "CARI". Then penyata gaji korang akan dipaparkan.

4 ulasan:

  1. sng kn benda neh.. sya siap print dan simpan utk keselmtn kalu tersalah apa2 ..hehe

    http://sihatrampingtk.blogspot.com/2014/02/kepentingan-tidur.html

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup, 2@3 hari sblm gaji dah boleh cek, kalau hilang pn kita boleh print yg lain semula xmacam dulu lambat nak kena tggu payroll.

      Padam
  2. hehehe. kami swasta xtaw. tp buat2 tau la.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Pon boleh, En.Khalil.....;-)

      Padam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...