cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Membeli belah di Kemboja & persiapan Aidiladha

Salam sejahtera semuanya...;-)

Amacam tajuk n3 Cikna nampak cam orang kaya tak,huahahaaa... pasport pun xde camne nk g luar negara.

Semalam Cikna minta halfday, pkl12 terus gerak balik Perak. Berhenti sekejap kat Ulu Bendul Mummy bising perut dia dh lapar xnak mkn kat rumah sebab xde selera, layankan aje....;-) Dari rumah sampai ke RnR Rawang Cikna drive pastu adik terus ambik alih smpi la ke kampung halaman. Kali ni kami xb'henti kat RnR Tapah tapi kat RnR RTC Ipoh, siap leh shopping coz de psrya Mydin...

Duit tol RM46.++ & duit minyak dlm RM65 kami sampai dgn jayanya ke kampung halaman pd pukul 10mlm. Agak lewat sebab jln jem, hujan & b'hnti berehat yg agak lama,huhuu....^_^

Hujan lebat gila masa ni, seb baik adik yg bawa.....;-)

Kami tidak lagi ke RnR tapah tp ke RnR RTC Ipoh yang memenuhi citarasa pengguna....^_^

Bangun pagi ni hujan lebat tpi surut jgk akhirnya pd jam 9pagi. Yes, boleh shopping... Yg lain xmo ikut so Cikna b'2 je ngan mummy,huhuu....;-)

Kampung Cikna kat Sg. Bakau, Perak so nak ke sini naik kereta dlm 5minit je. Nak cari Pasar Kemboja ni senang je cari SK Permatang Tok Mahat. Kat sinikorang boleh shopping kat 2negeri sekali gus iaitu Pulau pinang&Perak hanya sebatang jalan yang memisahkan 2 negeri ni. 

Kalau dulu Pasar Kemboja ni seminggu tiga kali tapi kali ni seminggu sekali je iaitu hari sabtu sejak diganggu oleh orang yg b'kenaan. Pasar ni majoriti dimonopili oleh orang kemboja sebab tu di panggil Pasar Kemboja. Ape yg Cikna perasan pasar ni lebih teratur tiada lagi b'niaga di bawah rumah. Harga memang kaw2 punya best, nak2 kalau beli borong. Sampai2 je kat sini mata automatik cam sesumpah,huahahaa. Cikna&mummy m'habiskan masa 3jam di sini, duit pun m'alir macam air terjun je. 

Parking kalau dulu free je tp skunk ni dh kena bayar sekali parking RM3, nk free parking la kat tepi2 jalan tu pun kalau ade xpun masuk kat laluan nak ke kuarters guru. Kedai makan & tandas ade disediakan. Yang lelaki xmo shopping leh la menghilangkan persaan bosan kat kedai makan yang ade kat situ harga makan pun boleh tahan murah Air teh ais baru RM1.30 je kalau kat sini dah RM2.00
Parking saje dekat 1kilometer ( sempadan antara penang&perak)

Murah2 klu beli borong mau juling mata, Telekung lycra kosong RM10 sepasang, Telekung lycra berenda RM40 sepasang Tudung serendah RM5 ke atas, Blouse, seluar & skirt RM20 ke atas....;-)

Petang ni pulak misi utk m'yediakan juadah utk esok, kerja Cikna potong2&kacau rendang dlm kuali atleast de la jgk sumbangan di situ... misi malam ni edisi utk muda mudi apalagi merambu kat bandar parit buntar, sepupu ajak outing mkn2&shopping kat mydin yg baru buka bln7 thn ni,hehee...;-)
P/S Salam Aidiladha utk semua warga Malaysia.
Bertungkus lumus ni terpaksa tunjuk tangan kiri sebab tgn kanan amik gambar,huhuu...

Sekuali Rendang untuk hidangan Aidiladha yg m'dapat sentuhan tgn Cikna(mak mertua tengok la ni).....^_^

misi malam ni edisi utk muda mudi apalagi merambu kat bandar parit buntar, sepupu ajak outing mkn2&shopping kat mydin yg baru buka bln7 thn ni,hehee...;-)

P/S Salam Aidiladha utk semua warga Malaysia.

33 ulasan:

  1. perempuan kalau shopping, duit memang laju je mengalir. hahahaha...

    selamat hari raya ^^,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la psl tp Cikna anggap ni bonus utk diri sndri je,huhuu...^_^

      Padam
  2. wahhh seronoknyaaa! selamat bercuti kak :D selamat hari raya hajiii.. hikhik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq2, jom b'shopping kat sini,....^_^

      Padam
  3. bestnyaa shopping! aaaaaaa.

    Eh, selaamat hari rayaa cikna!

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tq2, shopping mmg best Scha,klu ke sini bwa duit bnyk2 tau.....^_^

      Padam
  4. wah seronok nyer gi jenjalan kat tempat orang ;)
    singgah pagi

    BalasPadam
  5. Mashaallah.
    Murah-murah betul kalau tudung rm10 tu.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la psl rambang mata kualiti pn ok je wlupun murah...

      Padam
  6. salam aidiladha... kat mana pasar kemboja ni?

    BalasPadam
    Balasan
    1. Permatang Tok Mahat sempadan Perak&Pulau Pinang.... klu gna waze taip je sk permatang tok mahat

      Padam
  7. Hai Cikna!
    Salam kenal.. Singgah sini membalas kunjungan.. Follow sekali lah alang2.. Hehe.. #368..
    Pasar kemboja memang rambang mata kalau membeli kat sana.. Kat kampung saya pun ada pasar kemboja ni.. Kalau beli borong lagilah.. Berganda2 untungnya.. Kan? Btw, salam aidil adha walaupun dah terlewat.. Hehe.. ^_~
    Rosmiza Ali Official Blog™

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hai&tq... tu la psl mata Cikna pun automatik jd mata sesumpah bila ke sini.... btl tu,lgpun mmg ramai pemborong yg amik stok kat sini, klu jmpa yg ok Cikna join diaorg lg jimat....^_^

      Padam
  8. ingat nak pegi la pasar kemboja tu minggu ni. tapiiiiii kejap lagi duit mengalir macam air terus cancel huwaaaaaa

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hehee, nk kwl aliran duit buat checklist& paling pntng kawal diri....^_^

      Padam
  9. Balasan
    1. Sekali sekala je ni kbtln blik kg, klu hari2 parah Cikna...;-)

      Padam
  10. Jauhnya soping raya... Janji puas hati kan...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Kbtln blik kg, mmg puas hati tp rambang mata la.....^_^

      Padam
  11. Benda paling best adalah shopping paling tak best lepas shopping .. duit kering

    BalasPadam
    Balasan
    1. Shopping ni kn terapi diri,...^_^

      Padam
  12. Nak jalan2 semua benda perlukan wang, dah la makin mahal lak tu >.<
    hehe kalau sekali sekala tu boleh la.. kalau kerap tu tak sanggup lah haha

    BalasPadam
    Balasan
    1. Skunk ni semua bnde nk gna duit, klu kerap shopping tokey pun leh bankrup....;-)

      Padam
  13. murahnye..best ni

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mmg murah, beli jgn xbeli....>_<

      Padam
  14. wau..baru tau ade orang kemboja bisnes kat sini..sebelum ni tau dorang bisnes rumah ke rumah je..patutlah dah lame tak nampak dorang tu..hehe

    www.naturalhealthyandbeauty.blogspot.com

    BalasPadam
    Balasan
    1. Org kemboja dh lama b'niaga kat sini klu xsilap pasar kemboja ni ade kat perak,p.pinang,kedah,pahang&slngor.... kat tempat cikna pun jrng2 dh nmpk org kmbja ni hrga pn mhl sikit mybe dia caj duit mnyk skli...>_<

      Padam
    2. Org kemboja dh lama b'niaga kat sini klu xsilap pasar kemboja ni ade kat perak,p.pinang,kedah,pahang&slngor.... kat tempat cikna pun jrng2 dh nmpk org kmbja ni hrga pn mhl sikit mybe dia caj duit mnyk skli...>_<

      Padam
  15. Hari sabtu bukak pagi sampai pukul berapa ya..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Mybe smpi pukul 1@2, kalau nak selesa boleh g Bazaar barangan kemboja depan Econsave Parit Buntar lagi selesa tau dan paling penting xpanas....;-)

      Padam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...