cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Tips buat bakal pengantin

Salam sejahtera semuanya.....

Tercetusnya idea untuk buat entri kali ni adalah berdasarkan pengalaman Cikna sendiri. Alhamdulillah, peringkat pertama telah selesai dengan penuh kekalutan gara2 suprise la kononnye, Peringkat ke-2 & ke-3 mungkin akan menyusul.....;-)

Semalam si dia cuti so lps wktu kerja kitaorg keluar, hajat di hati nk tgk wayang tp cerita semuanya xmenarik minat so kitaorg putuskan utk mkn&usha2 bridal wlupun mjls lambat lg,hehee...^_^

Bridal pertama yang kitaorang g kat bahau, huishh..mahal giler kot over bugdet. Paling murah pun pakej photo RM650, kos pengangkutan tambah RM150 berat na kamera ko sampai tahap angkut guna kontena gak eyhh.... sllunye pergi balik bahau naik kete RM15 je pun.

Pengusharan diteruskan ke serting dekat dgn simpang je kedai ni, owner bridal tu memang peramah tapi sayang boleh pulak dia marah kita gara2 Cikna bgtau mjls lmbt lg(3bln kot) Sentap tau, terus hilang feel, sudahnye ajak si dia g makan. Masa makan Cikna bgtau senang2 buat sendiri je la tapi simple2 je kot cuma make up kena cari yg pakar. Dia setuju je cuma takut Cikna la yang penat. Semuanya bisa di atur.....;-)

"Idea xkeluar lagi ni, yang keluar semuanya tanda soal je....."

Ok, antara tips-tips yang cikna nak share ialah;-
* Tetapkan tarikh, budget&tema
  - Ni yang paling penting.
* Pastikan tempahan dibuat 7bulan sebelum majlis.
   - Senang Mak Andam nak adjust2 tarikh, maklumla takut jadual bertindih dgn yg lain. Tapi kalau majlis           xjadi agak2 deposit tu diaorang pulangkan x....;-)
* Kenalpasti &uji alat mekap(pastikan bukan tiruan)
   - Gambar boleh edit, kalau nakkan kepuasan suh je mak/pak andam tu mekapkan dulu tapi jangan segan         keluarkan bayaran.
* Kenalpasti jurumekap
   - Takut dapat pak andam, sesetengah orang sensitif bab2 macamni.

Selamat bergembira semuanya...;-)

13 ulasan:

  1. wah blog cikna dah lain..lmenye x kesini... hihi... cikna dh nak kwen eh... :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ade kelainan sebab ade yg sudi editkan, uisshhhh, lmbt lg la anizz.....^_^

      Padam
  2. Balasan
    1. InsyaAllah, tapi lmbt lg kot sis peringkat ke-2 pun xselesai lg ni.....;-)

      Padam
  3. Wah..bestnya..terasa nak kawen gak nih..hihik..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheee, awak pun bakal B2B jugakkan....;-)

      Padam
  4. Balasan
    1. Terima kasih kerana sudi membaca tips ni....;-)

      Padam
  5. wahhh kena kasi abang remy baca niii.. hikhik

    BalasPadam
    Balasan
    1. Iya, abang remy harus baca ini entri....^_^

      Padam
  6. dulu masa buat persiapan perkahwnan mmg elya ade prepare checklist. memang membantu bila ade checklist ni..untuk kite keep track ape yang tak setel lg

    BalasPadam
    Balasan
    1. Yup ade checklist mmg sngt m'bantu samala cam g shopping....>_<

      Padam
  7. kalau ikut pengalaman sy, memang kena ade checklist tp stiap kali u masuk bridal u kne tnya pakej yg ditawarkan..pastu tnya skali ape yg die include termasuk benda-benda yang mgkin kita terlepas pandang mcm payung,kasut pengantin, tmpat duduk nikah dll. kadang2 kita tlupa tnya bila nk pkai kne sewa...dah kne tmbah cost ....huhu arap2 dpt membantu awk merancang dgn sebaik2nya...goodluck

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...