cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Kad ATM di sekat

Salam sejahtera & salam 1 Malaysia

Sabtu minggu lepas mummy ajak berbuka kat lua, kebetulan adik balik. Dan yang bestnye mummy nak belanja tau... Memandangkan kami ni kaki berjalan lepas asar je terus gerak... 

Mula2 singgah bndr seri jempol mummy nk beli kuih raya sebagai buah tangan, raya ni kn kami nak balik kg. Cikna dapat cuti 7hari, Kak Cik plak dpt cuti 9hari...;-)

Pastu apa lagi drive ke Bahau le, sampai je bahau ofcoz la g maybank mummy nak kuakan duit dia yg b'kepok2 tu....;-)

3/4 kali jgk la Cikna masukkan no pin yg sama tp xlps sudahnya terus kena sekat. Memandangkan Cikna stay duduk ngan parent no pin diaorang mmg Cikna hafal sebabnya Cikna la tukang kuakan duit,huhuu...

Kecewa, kami sambung shopping kat pasaraya Billion. Mummy nak try kot2 kad debit tu blh guna. Apa lagi kami shopping barang dapur. 4kali jgkla cashier tu try tp xb'jaya jgk... Seb bek amaun dlm kad debit BSN Cikna ade so guna yg tu je. Untuk belanja malam tu abah yang kua duit,huhuu.....;-)

Penat je call center, ingtkan diaorang boleh reset password ke hape sudahnya dia suh g mana2 cawangan maybank. X membantu langsung, pulangkan semula kedit Cikna RM2.35 sen. 

Hari isnin kami kua ke bahau lagi, nak settlekan kad mummy&servis kereta mklmla nk jalan jauh...


Bila kad korang kena sekat apa yang perlu korang buat :-
- xpayah call center 
- terus je g kaunter pertanyaan bgtau kad kena sekat 
- nanti dia akan pas korang kat pegawai yang berkenaan. 
- Kalau korang xingat password ti pegawai tu akan suh korang buat kad baru yang berharga RM12.75 (termasuk GST)
-Kalau korang confirm ingat, xpayah kua sesen pun ti pegawai tu reset then korang boleh guna macam biasa. 

Malam isnin tu kami berbuka kat Restoran CMZ Bahau, akhirnya lepas jgk hajat mummy nak belanja, Tq MUMMY&ABAH.....;-)


16 ulasan:

  1. Balasan
    1. Cuti ikut bdk sklh,huhuu..... Tu pun mcm xckp....;-)

      Padam
  2. Mujurlah dah selesai urusannya :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah semuanya dh settle, lega....;-)

      Padam
  3. leceh la kalau nak kuarkan duit tetiba je kad kena makan,,

    BalasPadam
    Balasan
    1. Tu la psl, sdhnye cash money jgk yg bagus kn abg kie....;-)

      Padam
  4. Zumal nie masa first time dapat kad je shopping guna kad lepas tu dah tak pernah. Hehe...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Rugi la Zumal klu mcmtu, dh la tiap2 thn kad ni kne caj...

      Padam
  5. penah jg kena dulu...rs terseksa jiwa batin

    BalasPadam
    Balasan
    1. Bila berurusan ngan mesin camtu la, Cikna lebih suka cash money wlupun org kata old fashion.....;-)

      Padam
  6. so far x pernah kena lagi.. alhamdulillah..

    BalasPadam
  7. Betul2, cuti 7 hari rasa mcm tak cukup kan..
    Oo..dapat info baru.. setakat ni mmg tak pernah kena jadi bagus gak info ni..kalau2 tjadi bolehla buat tindakan yg patut.

    BalasPadam
  8. xbestnyer kena sekat kan..lebih2 lagi kalau time kita nk beli brg....adehhh....naik pening dibuatnyerrr

    BalasPadam
  9. Pun ada gst kann.. Smua bnda kene gst skrg

    BalasPadam
  10. Cx pernah kene gak sekat2 ni tp m2u. Mmg sume pegi kaunter je lg bgs. Call center mcm tkde function. Huhu

    BalasPadam
  11. Cx pernah kene gak sekat2 ni tp m2u. Mmg sume pegi kaunter je lg bgs. Call center mcm tkde function. Huhu

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...