cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Akhirnya Permohonan Ku Diterima

Salam sejahtera&salam 1 Malaysia,

Setelah PERMOHONAN NIKAH DITOLAK sebelum ni, so Lepas je waktu sekolah si dia terus amik Cikna kat sekolah then kami ke Bahau dulu  si dia nak beli lampu. Bersilau je mata ni tgk lampu dr Kristal harga paling murah rm1350 yang ni kena tggu Ade bibik la sbb susah nk jaga kot. Si dia grab 2biji lampu dinding utk adik dia skli.

Settle kat bahau, kami ke Bandar Seri Jempol nak settlekan Baju Nikah. Jangan t'kejut Baju Nikah Cikna vouge giler not alang2 bayar mahal Cikna amik vouge d debas la. Teaser baju nikah ade kat FB

Settle Baju nikah kami ke Pejabat Agama Islam Daerah Bera, nasib baik kami sampai awal sikit pkl4.40 sebab pkl 4.45 dh tutup. Bukan ke ofis hour smpi pkl5. 

Untuk permohonan kali ni kena bayar rm5, 3hari kemudian kena dtg lagi kat sini Untuk amik borang ape ntah lupa LA plak, ingat2 nak minta tolong guru besar je amikkan. 

Permohonan dah diterima dah boleh Nikah kan, hahaa...;-)

Sebelum keluar sempat jumpa jiran, ingtkan nak settlekn ape rupanya diaorang nak rujuk semula. Alhamdulillah, pasangan ni mmg muda baru 20thn still belajar kat u lagi, anak pun baru 4bln.

Teringat pulak janji Cikna ngan Abah sebelum kua rumah tadi. Ajak si dia g temerloh cari ikan patin sangkar. Petang2 ni banyak pulak kedai ikan yang tutup, jauh gak drive akhirnya jumpa jugak kedai ikan patin. Sudahnye grab 2 ekor sebab de 2 rumahkan,huhuu...
Sementara tunggu ikan disiang/potong dapat tgk org sedut pasir bunyi mcm motorboat kot.

Pilih2 mana yg b'kenan, siap potong sila bayar ye. 

Harga Untuk sekilo ikan ni dah naik tau kalau dulu sekilo RM15 skunk ni lps banjir ritu sekilo RM17. Total utk 2ekor baru RM23.

Agak2 apa yang Cikna&mummy akan masak ikan patin ni. TUNGGU..........


10 ulasan:

  1. wah3, tahniahhhhh, nikah jgn tak nikahhh ..hehhee ^_^

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaaa, Jemput ye nanti....;-)

      Padam
  2. tahniah...mesti grand weddingnya.

    BalasPadam
    Balasan
    1. Time kasih, Cikna wat biasa2... Jmpt la dtg ye....;-)

      Padam
  3. wow Cikna nak kawen lah.. smoga dipermudahkan urusan tau =)
    nanti harusla share ceritanya kan..

    BalasPadam
    Balasan
    1. Heheee,malu lak kita...... Jmpt dtg tau

      Padam
  4. Settle one part. Moga urusan nikah kahwin yg lain akan berjalan lancar :)

    BalasPadam
    Balasan
    1. Harap2 mcmtu la, jemput dtg ye kndri nnti....;-)

      Padam
  5. Alhamdulillah...Cik Na...dah selesai satu part..bab kahwin ni mmg perlu byk preparation..semoga majlis CikNa meriah dan semua berjalan lancar ye Aminnn

    BalasPadam
    Balasan
    1. Alhamdulillah, mjls selesai &b'jln dgn lancarnye wlupun ade perkara yg m'yakitkn hati dgn perangai&kata2 org ramai....;-)

      Padam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...