cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Permohonan Nikah ditolak

Salam sejahtera&salam 1 Malaysia

Masa : Selepas sembahyang jumaat around jam 2.30ptg 

Lokasi : Cikna&si dia ke Pejabat Agama Islam Daerah Bera,Pahang.

Hajat dihati hanya untuk menghantar borang permohonan je, bukannye untuk mengadu domba hal rumah tangga yang xdibina lagi.

Masa sampai tu xde orang, cuma kami kena tunggu pegawai yang berkenaan nak cari rekod someone.

Borang permohonan di isi, segala dokumen telah lengkap tetapi dukacita dimaklumkan bahawa Permohonan Nikah kami ditolak kerana dokumen2 tu dihantar terlalu awal lgpun dia takut permohonan kami HILANG bila berada di DALAM SIMPANAN DIAORANG 

Mjls tinggal lagi sbln stgh, masa ambil borang ritu dia ckp hntr plng lewat pun sbln sblm majlis. Hurmmm, nak x nak layankan la aje, .... 

---Semuanya dah lengkap dilampirkan---

Selesai kat situ, kami g bustand bera kebetulan bakal adik ipar cuti sem.

 Dia masuk je dlm kete terus bgtau 'permohonan Nikah kena direject'
Apalagi cuak la dia, Beria2 dia tanya ape punca permohonan tu x diterima, maklumla sblh lelaki semuanya dh siap. Belah Cikna ape pun xbuat lagi,hahaa... Bila cikna terangkan baru la dia ok,ngeh3x gurau je tu cian dia cuak..;-)

Singgah kat Kemayan beli durian sekilo rm4 je, apalagi sidia pun m'borong sakan la, habis semua durian auntie tu diborongnye tp auntie tu kemut sikit la xde pun bg extra,huhuu....

Perjalanan diteruskan lagi ke BBS lak,hajat di hati nak tgk baju baru la kononnye... Bridal ni janji nak call sdhnye sepi tanpa berita... Depo dh bayar ok, diulangi kami DAH BAYAR DEPOSIT.. 

Ahh,redah je la.

Masuk je kedai, xtau mana 1 Baju yg barunye....

Cikna bgtau pekerja bridal tu nk 
'tema nikah peach+cream@gold'  sudahnye ini yg dibagi. Koleksi paling vouge le ni,huhuu... 
---Bkn baju raya ke ni---

Bila apa yg diidamkan xde, sudahnye dekat sejam jgkla Cikna stress kat situ. Muka mmg xblh bla dgn muncungnye lg, seb bek si dia pndi pujuk

Then,

3,4 helai try baju tp semuanya xkena.

Cikna nak warna PEACH....!!!

Cermin ku retak seribu

Masa try baju ni, kebetulan ade lagi sepasang pengantin nak wat full fitting mjls diaorg 8/8/15... siap bawa mak dia lagi sebab semua jenis baju&warna mak dia yg tentukan. 

'Cantik dik baju ni,MACAM BAJU RAYA ACIK'

Cikna&adik ipar saling b'pandangan dlm masa yg sama berharap sngtla pekerja bridal tu dgr ape yg makcik ni ckp, dan semestinya, Cikna xkan pakai baju raya mak cik tu. 

Sudahnye nanti la kami dtg lagi,kot2 la t'buka hati ni....;-(

P/S : Pengumuman GA lewat sikit ye, skunk ni Cikna sibuk melatih bdk menari peringkat negeri. Doakan kejayaan kami,TQ

37 ulasan:

  1. Aikk, blh plak macam tu ye?

    BalasPadam
  2. hmm.. lecehnye. Pape pon semoga urusan perkahwinan awak dipermudahkan :)

    BalasPadam
  3. alahaiii, ni persiapan last minit ke canner?
    stress jugak tarikh dah dekat..
    hope sumer dipermudahkan..

    BalasPadam
  4. oohh alasan terlalu awal pun boleh jugak ?? Ape ape jelah diorang ni... kesian cikna esok esok nak kn dtg balik pulak...

    BalasPadam
  5. Salam, eh..betul ke ditolak?? Kan lagi sebulan lebih je? habis tu bila boleh dibuatnya? Haha tetiba sy pun jadi neves, sbb mmg on the way B2B ni haa..apa2 update ya..baju yg cikna pakai warna peach tu pun cantik juga (n_n) eh peach ke coklat cair tu ek? haha

    BalasPadam
  6. Kira bernasib jugalah sebab ditolak kerana terlalu awal , jangan ditolak sebab terlalu lambat sudah lah .

    BalasPadam
  7. awat jimat sgt butik tu ... rasanya ramai je org pakai baju cm tu masa raya ... baik cari tempat lain . dah mcm x nak berniaga je caranya ...

    BalasPadam
  8. cantik baju tu awak , suke say atengok , terkenan la pulop hhhehhe

    BalasPadam
  9. Lagi sebulan setengah terlalu awal? Ehhh yeke?.. Nape Ros rasa macam dah ok timing nak mohon tu...

    BalasPadam
  10. same dgn baje raye mak cik tu??? konferm la ta na pakai.. mne blh same ngan org lain... ~wink~

    BalasPadam
  11. cantik bju pilihan cikna...
    lya doakan smoga urusan dipermudahkan...insyallah..
    sebulan stgan xlama dh tu..pejam celik pejam celik..skejap je ..

    BalasPadam
  12. mun doakan segalanya berjalan lancar..

    BalasPadam
  13. Sedihkan kalau orang tawar servis tapi tak nak ikut taste/theme yang kita nak...susahla camtu.

    BalasPadam
  14. sedinya baca cerita cikna nih..ya allah, bertabah jer lah yeh dear.kalo cheery leh nangis nih. jenih ni malas nak kawen nih...hahahaha boleh mcm tu??:-p

    BalasPadam
  15. Moga semua urusan Cikna dipermudahkan olehNya.
    Jangan stress sangat ya dik :)

    BalasPadam
  16. Tahniah2..nak kawin dah..sila lah dtg ke blog sy..http://ajax85.blogspot.com

    BalasPadam
  17. tahniah cik na. sebelum kawin ni macam2 dugaan yg datang. hihihi

    BalasPadam
  18. semoga segala urusan dipermudahkan :)

    BalasPadam
  19. hantar awal pun tak boleh? pelik. takut hilang? merepek je.

    jemput ke blog saya : http://www.nasznadzeri.com

    BalasPadam
  20. Goodluck cikna..hehe..baarokallahulakuma;)

    BalasPadam
  21. inbat di tolak sebab apa tadi. ditolak sebab antar awal rupanya hehe. hana pun nerves jadinya

    BalasPadam
  22. Patutnya diluluskan la sbb lagi sebulan je kan,mushykil betul

    Apa2 pun semoga dipermudahkan segala urusan
    dup dap dup dap x cik na
    tak lama dah tu heee~

    BalasPadam
  23. bukan ke dah dekat sangat tu... patut diluluskan...


    psssttt thanks join segmen nak url blog #17. blog ini tersenarai di http://www.mialiana.com/2015/08/senarai-url-blog-17.html

    BalasPadam
  24. cuba berurusan dengan pegawai lain pulak.... semoga urusan cikna dipermudahkan Allah....

    BalasPadam
  25. macam2 hal.. hantar lambat tak boleh, awal sangat pun x boleh.. hahaha..
    smoga proses dan majlis nanti berjalan lancar...

    BalasPadam
  26. erk biar betul...lg sebulan nak nikah tapi borang tolak...mase erna nikah dulu, 2 bulan awal erna p hantar. Mungkin betullah, takur hilang. Selamat Bakal menjadi pengantin baru. Semoga semua berjalan dengan lancar.

    http://alongwawaerna.blogspot.com

    BalasPadam
  27. aik.. sebulan lebih takdak la lama mana pun kan,,..

    btw singgah bw dari blog kak mia..

    BalasPadam
  28. Ehhh! Kalau cx dulu .. 3bulan sblm nikah dah kena submit. Pelik2 je diorang ni kata awl sgt sdgkn lg sbln ye.. aish! Sabar jela ya. May Allah ease evrything. :)

    BalasPadam
  29. nak menikah memg banyak cabaran.. yoorin pon dulu sama la..sampai rasa xnak kahwin dah sebab rasa susah nak settlekan borang kahwin.. kami org johor kan ada interview..dah la dok kl..nak ulang alik lg.. kena settle kan pihak laki ;punya dulu baru la boleh belah perempuan..leceh plak rasa.. pastu ada je yg x cukup..nangis ok

    BalasPadam
  30. fuh.. ingatkan napelah ditolak.. suspen je baca tajuk ni.. ;)

    BalasPadam
  31. Eh..dia reject e..bkn memang kena anta awal ke..musykil..musykil..

    BalasPadam
  32. semoga berbahagia ke akhir hayat.. selamat bernikah nanti (ucapan awal)

    BalasPadam
  33. kompem laaa sy x pakai kalau mcm tu ;-)

    BalasPadam
  34. laaaahhh...sebulan sebelum..hurmmmkalau itu polisi nya follow je kan..nak gaduh kang x elok lak

    BalasPadam
  35. cermin retak kena tumbuk ngan customer kot hahahaha

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...