cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Shopping baju raya sampai lembik

Salam sejahtera&salam 1Malaysia

Semalam ke Starmall Mentakab teman si dia shopping Baju raya. Minggu lps lagi si dia dh buat temujanji nak x nak lynkn aje. 

Kat mall ni si dia xbeli papepun. Punya  bnyk pilihan blh xde yg b'kenan dihati cerewet jgk dia ni(dlm hati je). Sudahnya gerak ke Temerloh plak. 

Sebelum kua dr mall paksa si dia snapkn gambo, xdpt b'gmbr kt dpn mall ni sbb kitaorg masuk dr blkng gara2 parking xdo. Nak naik jejantas Cikna malas.!

Kat Temerloh, kami masuk the store dapatla si dia grab selai T-shirt warna oren lagi. 

Baju Melayu beli kat kedai ape ntah namanya, harga boleh tahan rm120 material sildo satin kalau tambah sampin rm180 je. Konon nk sama tema ngan Cikna tp xde plak warnanya sdhnye Cikna pilih warna turquoise. Cikna lebih suka hntr Baju kat tailor dr beli yg siap sbb cutting bdn&Baju xsama, almaklumla Cikna ni kn tinggi meluyup.

Pastu kami g ekspo misi cari sua jeans pulak, masa ni kiosk bnyk yg xbuka lg tp seb bek ade sorang bro ni buka kiosk klu x buat letih je b'jln takut parking xde. 
Kaki letih sudahnya masuk kedai rm2 beli selipar after gst rm2.12. Fuhhh,selesanya.

Time nk balik perut dh terasa sebu, masuk guardian beli minyak angin cap 2 singa tp xlega pun. 

Singgah karnival #syukurselalu ramai giler kot artis antaranya sofi jikan, dayang nor faizah, radhi OAG, dafi, elfira loy, fizz fairuz, cilok BMB, pengacara MHI, peserta Nona Manis dll. Kat sini singgah 15minit je, kami xbeli papepun sbb majoriti jual makanan lgpun cuaca t'amat panas dgn jiwa yg b'kecamuk sbb perut dh xnormal. 

Si dia tnya 'syg xnk b'gambar ke'... Hallo dgn muka xde moodnye, dgn pakai seliparnye, tdng senget benget mmg x la nk b'gambar bagai, Cuba kalau sihat xpyh tanya Cikna yg hulur hp suh snap gambo,huhuu...!

Si dia singgah bayar duit kereta, pastu kami ke Bazaar kat Bdr Bera, beli kuih muih si dia borong air. Nampak gambar buah durian belanda meluru Cikna ke sana tp sayang 1000x sayang jus durian belanda xde stok, kecewa. Ok, jom kita balik.

Sampai je rumah, mandi, solat, terus baring&t'llp. Mummy masak sowang2 je,hehee... Sowi xtlng,letih sngt.

7.20mlm dh siap tggu dpn meja sambil melepet,  7.23 mlm b'bka minum air &kuih je, alhamdulillah....;-)

8 ulasan:

  1. Balasan
    1. Kasut ke selipar Syira.....;-)

      Padam
  2. haha.. saya selalunya shoping baju raya masa malam raya.. x penat dan jimat.. hehehe

    BalasPadam
  3. Alor kesian cikna x dpt bergambar dgn artis ye...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Hahaa,xralat la sis...lgpun pertanyaan si dia tu perli sebenarnya...;-)

      Padam
  4. Balasan
    1. Cop2, tmn shopping raya je....;-)

      Padam
  5. smpi ati cikna x ajak sy bershopping...

    BalasPadam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...