cikna136.Asia

!..Ciknanye deariest..!

Kadangkala..........kebetulan itu 1 titik kepada permulaan yang indah..;-)

Tabung E-Day

728 x 90 Lazada Malaysia

Majlis bertandang jiran

Bermula dari petang jumaat kitaorg semua dh berkampung kat rumah jiran Cikna ni, memandang masih mengamalkan adat bergotong-royong kerja & makanan sama banyak......
HARI JUMAAT;-
Pagi :
Kaum hawa memasak utk srpn&mkn tghri
Kaum adam potong kayu&mesin kelapa
Petang :
Kaum hawa memasak utk mkn petang,malam & buat kerisik
Kaum adam pasang khemah (2 buah dulu utk buat kerja&tmpt mkn)
HARI SABTU
Pagi :
Kaum hawa memasak utk srpn&mkn tghri
Kaum adam membersihkan pinggan&cawan yg akan digunakan
Petang :
Kaum hawa memasak makan petang,malam & potong bawang serta cili kering(mata pun merah je)

18 ulasan:

  1. tahniah untuk jiran cikna atas masjid yang dibina:)

    BalasPadam
    Balasan
    1. TERIMA KASIH Inani(tolong jwbkn bg pihak pengantin)......;-)

      Padam
  2. mcm2 gaya silat pun ada yer ... dah lama tak rewang .

    BalasPadam
    Balasan
    1. Masing2 pesilat antarabangsa ni sis.... Rewang best tp xbest time nk b'kemas2

      Padam
  3. wah.. mesti meriah majlis tu kan =D tahniah utk jiran cikna =D

    BalasPadam
    Balasan
    1. xberapa jgk yani sbb ade 3 majlis yg sama hari tu..... Terima kasih(wakil dr jiran)

      Padam
  4. http://stanzaku.blogspot.com/2014/05/seri-mawar-homestay-bukit-beruntung.html

    saya dah update beserta gambar.

    BalasPadam
    Balasan
    1. ok ti Cikna tgk, mau pulang dulu btw tq ye.....;-)

      Padam
  5. Balasan
    1. TQ anies (tlng jawab bg pihak pengantin...;-)....

      Padam
  6. Balasan
    1. hehee....majlis kendurikan....;-)

      Padam
  7. wow.. siap ada silat..
    lama x singgah sini, tukar template ke.. hehe

    BalasPadam
    Balasan
    1. Ni semuanya pakar2 free of charge lagi.... hehee,ingt2 nk tuka lg template ni....;-)

      Padam
  8. Meriah yer majlisnya... Selamat pengantin baru buat mereka ;)

    BalasPadam
    Balasan
    1. lps tu letih nk b'kemas lak,huhuu.... TQ, Cikna tlng jwbkan.....;-)

      Padam
  9. wah! meriah sgt2..terasa nak kahwin lagi. huhuhuhu

    BalasPadam
    Balasan
    1. Amboi3x, klu dpt keizinan ok la kot......;-/

      Padam

Komen dari yang HENSEM dan COMEL.......;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...